Tratamente cu Botox la Policlinica din strada Teiului

injectii cu botox la timisoara
Injectii cu botox la Policlinica din str Teiului din Timisoara. Citiți despre modul de injectare, cum să vă mențineți tinerețea...

Injecțiile cu Botox, respectiv cu „toxina botulinică de tip A” stau la baza discreditării liftingurilor faciale. Practic, de când s-au descoperit efectele unei derivații a bacteriei „Clostridium Botulinum” puțini mai sunt cei care apelează la operații de lifting facial. Trendul este logic, căci de ce să-ți tai pielea când printr-un tratament extrem de facil poți avea din nou o față întinerită!?

injectii cu botox la Timisoara
Injectarea cu botox, una dintre cele mai simple proceduri…

Eliminarea ridurilor cu botox este o procedură foarte ușoară și merită să explicăm pe scurt procedeul. Astfel, injectarea toxinei într-un mușchi are ca efect blocarea impulsurilor către el venite de la nervii faciali. Mușchiul se va relaxa, iar pe cale de consecință vor fi atenuate până la dispariție ridurile. Într-o altfel de exprimare, efectul este local și temporar. Ridurile de expresie nu mai sunt vizibile pentru că mușchii nu mai lucrează…

Injecții cu botox; beneficiari și efecte

De injecțiile cu botox poate beneficia în principiu orice persoană între 18 și 65 de ani. Dar pentru a transmite adevărul, vă spunem că doar medicul este în măsură de a vă permite sau nu să beneficiați de acest tratament.

Va trebui să spuneți medicului dermatolog ce probleme de sănătate aveți, dacă sunteți însărcinată, dacă alăptați, dacă aveți afecțiuni localizate în zona unde urmează a fi injectat botoxul. Este nevoie deci să transmiteți informații cât mai amănunțite legate de sănătatea musculaturii și a nervilor.

Procedura propriu-zisă

După stabilirea de către medic a numărului de injecții cu botox care pot fi administrate, totodată și locul unde se vor face acestea, toată operațiunea se reduce la 10-15 minute.

detaliu injectii cu botox
Acul este atat de fin incat nu provoacă niciun fel de disconfort…

Injectarea cu toxina botulinică se face prin niște ace atât de fine, încât practic lipsește senzația de disconfort. Procesul este minim invaziv. Totuși, organismul uman fiind atât de diferit de la un individ la altul, există posibilitatea unui anumit grad de durere. Pentru prevenirea disconfortului, medicul va putea administra un unguent în scopul anesteziei locale.

Situațiile în care pacientul va resimți durere la înțepăturile injecțiilor cu botox sunt, totuși, extrem de rare.

Cât de des se fac injecțiile. Precauții

În general efectul toxinei persistă cam 6-8 luni. Deci, dacă doriți să fiți mereu tânără ar trebui să veniți la cabinet din măcar de două ori pe an. Injecția cu botox își va arăta efectul maxim după 7-10 zile. De reținut că nu trebuie să vă masați pielea imediat după injectare. În caz contrar toxina va difuza și își va reduce sensibil din efect.

Probabilitatea ca după injecții repetate cu botox musculatura să devină mai fermă este foarte mare. În acest caz, un tratament de acest gen va avea o eficacitate mai mare, respectiv un tratament cu botox va avea un efect mai îndelungat.

Erori

Recomandarea noastră este să vă abțineți de la a solicita prea mult botox. O distribuție eronată din punct de vedere cantitativ a toxinei în mușchii feței dvs. poate genera efecte care s-ar putea să nu vă convină. Fața înghețată, fruntea grea, pleoape căzute sunt cele mai frecvente.

Desigur, să ai un look care să arate ca o față împietrită nu ar fi o greșeală dacă într-adevăr îți dorești așa ceva. Sau să semeni cu un personaj vulcanian din serialul Star Treck, cu sprânceana mereu ridicată, mereu întrebătoare. Important însă este ca după o discuție cu medicul dermatolog să ajungeți la efectul pe care-l urmăriți: acela de a fi cu un aspect tineresc.

Medicul dermatolog Gabriela Ciobanu vă așteaptă la cabinetul său din Policlinica de pe strada Teiului din Timișoara. Pentru orice detaliu, pentru programări, vă rugăm să folosiți mijloacele de contact online.

» Citește și „The Remarkable History of Botox”