Prin mezoterapie se intelege o procedura care se adreseaza direct partii de mijloc a pielii, respectiv mezoderm-ului, si tot despre mezoterapie se poate spune ca este una dintre metodele de infrumusetare preferate ale ultimilor ani. De fapt, mezoterapia, si nu discutam aici despre cat este de adecvat sau nu termenul de provenienta a denumirii, respectiv „mezzo”, a fost pusa la punct abia in 1958 de catre doctorul Michel Pistor fondatorul mezoterapiei (Franta), si el unul dintre copiii frumosi din medicina estetica, cel care de fapt a pus bazele mezoterapiei.
Practic, mezoterapia este un procedeu prin care in pielea dvs. este introdus un amestec de vitamine, antioxidanți, aminoacizi și acid hialuronic, tot acest compus avand rolul de a stimula sinteza de colagen, iar astfel sa se refaca elasticitatea pielii. Pe ansamblu se va obtine o crestere semnificativa a tonusului pielii, a fermitatii acesteia si, ca sa fim mai directi, asistam la o reala transformare. Tratamentul acesta folosit si la cabinetul de dermatologie Demestetics din Timisoara este de fapt un excelent mijloc de lupta cu imbatranirea, un tratament de regenerare, de infrumusetare.
Mezoterapia este de doua tipuri, cu ace sau virtuala, ambele avand acelasi efect asupra organismului dvs, respectiv acela de reintinerire.
Mezoterapia – indicatii terapeutice
Revitalizarea faciala este, poate, una dintre marile victorii din dermatologie in ultimii ani. Despre mezoterapie prin metoda Jalupro, folosita la Dermestetics Timisoara, se poate spune ca este o procedura inovatoare si ca aminoacizii injectati, in combinatie cu acidul hialuronic, reusesc sa creeze un proces de revitalizare cutanata stimuland fibroblastii pentru sinteza de colagen. Asadar, indicatiile cele mai clare sunt in privinta tratamentelor ce urmaresc prevenirea imbatranirii si fotoimbatranirii cutanate.
Mezoterapia nu se opreste aici, poate fi folosita ca tratament adiacent pentru a creste eficienta altor tratamente medicale dermatologice ale pielii sau de infrumusetare si de revitalizare. Aplicatii in stergerea ridurilor fine ca si in tratarea acneii sau la cicatrici sau pete hiperpigmentare, vergeturi…
Partile corpului asupra carora se actioneaza cu cel mai mare succes sunt evident fata si zona gatului. De remarcat ca mezoterapia este folosita intens si in tratarea celulitei sau caderea parului.
Efecte secundare produse de mezoterapie si durata efectului
Contrar parerii multor „specialisti” in dermatologie, mezoterapia nu are efecte secundare. Nu se cunosc nici contraindicatii in afara de cele clasice si cele care sunt de bun-simt. Poate doar in mezoterapia cu ace, usoare inrosiri ale pilelii si care dureaza cateva ore.
In general efectele tratamentului se observa imediat dupa prima sedinta. Totusi, recomandarea pentru niste rezultate de durata si consistente este sa se procedeze la cateva interventii distantate in timp de cateva zile.
Cele mai utile sfaturi si indicatii terapeutice le puteti obtine doar de la un medic, respectiv chiar si de la Gabriela Ciobanu, titularul cabinetului de dermatologie Dermestetics din Timisoara.