Ozonoterapie

ozonoterapie Timisoara
Ozonoterapie la cabinetul de dermatologie dr Gabriela Ciobanu din Timisoara

Curele de ozonoterapie în Timișoara sunt mult mai accesibile acum. Acestea pot fi urmate (și) la Cabinetul de Dermatologie dr. Gabriela Ciobanu. La Policlinica de pe strada Teiului se pot face programări folosind mijloacele de contact obișnuite, respectiv prin telefon, FaceBook sau e-mail.

Generalități despre ozonoterapie

Ozonul este molecula Oxigenului care conține trei atomi – O3. A fost descoperit în 1839 de germanul Schonbein și este cel mai puternic antioxidant.

Terapia cu ozon înseamnă oxigenarea suplimentară a țesuturilor. Este un tratament care se folosește în mod curent de peste o sută de ani. Este o formă de tratament alternativ cu câteva direcții de acțiune în organism:

 • Îmbunătățirea semnificativă a metabolismului;
 • Detoxifiere;
 • Stimularea funcției imunitare și a capacității regenerative.

Ozonoterapia reprezintă îmbogățirea sângelui cu un amestec de oxigen și ozon. Ozonul acționează în organismul nostru prin creșterea capacității de transport a oxigenului către capilare. În principal, efectul este realizat prin două caracteristici ale ozonoterapiei.

Prima ar fi acela că se mărește flexibilitatea celulelor roșii, astfel că ele pătrund mai ușor prin capilare. Apoi, ozonoterapia ajută organismul să crească producția de 2,3-DPG, respectiv difosfoglicerat eritrocitar, o substanță cu rol deosebit în cedarea oxigenului către țesuturi.

Ozonul ajuns în corp are drept efect și stimularea funcției mitocondriale. Ce înseamnă acest lucru? Că tratamentul cu ozon ajută organismul să obțină și să folosească energia necesară funcționării celulelor.

Prin ozonoterapie se crește capacitatea organismului de a răspunde la atacurile diverșilor viruși. În acest sens, ozonul aduce un echilibru în reacția organismului la boală, ajută vindecarea. Există studii care demonstrează inclusiv efectul pozitiv în lupta cu cancerul și SIDA.

aparat ozonoterapie
Aparat pentru terapia cu ozon la Dermestetics Timișoara

Aceste cure cu ozon sunt de fapt un factor deosebit de important dacă ne dorim revitalizarea în ansamblu a organismului. Nu mai trebuie să mergeți în stațiuni, la munte, ci puteți obține tratamente de ozonoterapie aici, în Timișoara.

Introducerea ozonului în organism

Medical vorbind, administrarea de ozon se face în câteva modalități principale. Le vom descrie sumar în cele ce urmează.

 • Autohemoterapia majoră; unde 50-150 ml de sânge sunt recoltați de la pacient. Sângele este îmbogățit cu ozon medical și readministrat prin transfuzie. Procedura are o durată de aproximativ 60 de minute.
 • Autohemoterapia minoră; funcționează aproximativ după același principiu descris mai sus. Diferența este că se recoltează doar 10-15 ml de sânge, iar acesta este reintrodus în organism prin injecție intramusculară.
 • Injecții subcutanate, intra-articulat.
 • Insuflațiile rectale; când cantitățile de ozon purtate de un fond de gaz umidificat pătrund în sistemul sanguin traversând pereții intestinului. Procedura nu este nici dureroasă și nici dificilă precum o sugerează (poate) numele acesteia.

Recomandări de tratamente cu ozon

Medicina estetică, dermatologia estetică este una dintre cele mai folosite aplicații. Apoi, am putea spune că dincolo de efectul vizibil de revitalizare generală, de inducere a unei stări de bine remarcabile, ozonoterapia este indicată în următoarele genuri de afecțiuni.

 • Boli inflamatorii cronice.
 • Tulburări circulatorii arteriale;
 • Afecțiuni specifice în geriatrie;
 • Boli maligne (cancer);
 • Infecții, leziuni, inflamații ale pielii;
 • Boli intestinale și boli ale ficatului;
 • Boli virale, herpesuri.

Terapia cu ozon este un tratament complementar, în asociere cu alte tipuri de acțiuni medicale. Nu reprezintă niciun risc pentru pacient. Totuși, înainte de începerea unei cure, trebuie să ne informați despre orice dietă pe care o urmați. De asemenea, vă recomandăm să ne spuneți și tipul de medicație pe care îl urmați sau l-ați urmat recent.

Citește și: