Phytopeeling-ul sau regenerarea pielii cu plante

phytopeeling-timisoara
Phytopeeling – tratament de infrumustare aplicat si la Dermestetics Timisoara

Phytopeeling este denumirea unui tratament folosit in dermatologie si care are ca efect regenerarea pielii. In esenta lui phytopeeling-ul este varianta naturala a peeling-ului clasic, respectiv a celui chimic. Deosebirea este aceea ca phytopeeling este complet natural si se face cu ajutorul unor plante, practic acestea sunt niste bureti de apa dulce si care au fost descoperiti pentru prima oara in Germania. Vechimea acestui tratament este relativ mica, el fiind folosit abia in ultimii 30 de ani.

Trebuie stiut ca phytopeeling-ul se face in general primavara si toamna, cand pielea trebuie regenerata si revitalizata dupa un anotimp in care a fost supusa agresiunii atmosferice, respectiv frigul si caldurile extreme. Utilitatea acestui tratament dermatologic este aceea ca reprezinta o excelenta metoda anti imbatranire, un foarte eficace tratament de infrumusetare si fiind absolut natural este recomandat oricarei persoane ce tine la infatisarea sa. Fac exceptie de la phytopeeling cei care sufera de cuperoza, acnee sau alte afectiuni acute.

Pe scurt, etapele unui phytopeeling

Un phytopeeling va incepe intotdeauna cu pregatirea pielii, iar in functie de specificul acesteia se va folosi si demachiantul corespunzator. Apoi, expunerea la vapozon va determina deschiderea porilor pielii, astfel incat aceasta sa fie cat mai receptiva la tratament.

Ochii, nările, melanoamele, negii se acopera cu o crema grasa, protectoare.

Dupa pregatirile descrise sumar mai sus se poate realiza ceea ce inseamna phytopeeling-ul propriu-zis. Practic, tratametul consta in aplicarea pe fata a unui amestec din plante (buretii despre care spuneam mai sus) si lasarea compozitiei sa se uste pentru un timp de aproximativ 15 minute. In acest interval are loc actiunea miraculoasa a tratametului, iar pielea dvs este pregatita sa redevina ferma si elastica, tanara. De fapt acesta este si scopul unui tratament de infrumusetare, sa ne mentina tinere.

Phytopeeling-ul se incheie prin curatrea fetei cu apa curata.

Urmeaza doua zile in care pielea este usor rosie si ceva mai sensibila. Nu e cazul sa va speriati, senzatiile de intepaturi vor disparea.

Dupa tratament

Cel mai important lucru dupa phytopeeling este hidratarea pielii. Cabinetul de dermatologie Dermestetics va recomanda sa folositi produse cat mai naturale. Produsele recomandate ar putea fi laptisor de matca, miere sau altele pe care le indicam si in functie detenul fiecarei persoane.

Efectele unui tratament de phytopeeling se vad relativ repede. Succesul este garantat, caci pielea noastra agreeaza excelent actiunea buretilor din amestecul folosit.

Nu este doar o metoda de infrumusetare, ci si un tratament recomandat pentru toate persoanele pentru ca, asa cum spus mai sus, elimina tesuturile moarte si regenereaza pielea. Este exact ce ne face sa ne mentinem tineretea si sanatatea.