Unghii încarnate: adio operație!

unghii incarnate

Unghiile încarnate au reprezentat până nu demult un motiv de frică nemaipomenită, căci în majoritatea cazurilor se ajungea la extragerea unghiei. Spunem până nu demult căci, iată, la Timișoara, medic Gabriela Ciobanu oferă o metodă inovatoare de rezolvare a acestei probleme. Pe scurt, în cabinetul situat în Policlinica de pe strada Teiului afecțiunea unghiilor încarnate se rezolvă fără extragerea unghiei.

Metoda promovată și aplicată de dr. Gabriela Ciobanu este 3TO Spange şi are o aplicabilitate perfectă şi de durată inclusiv la bebeluşi. Închipuiţi-vă că ar trebui să vă operați copilul la unghii!…

unghii incarnate

Descriere metodă

Principiul de lucru al metodei 3TO Spange este unul relativ simplu și de fapt înseamnă educarea unghiei să crească normal și sănătos. Este o metodă inspirată din ortodonție, specializare a stomatologiei care vizează alinierea dinților. La fel ca brackets-ii din ortodonție și metoda 3TO Spange folosește un fel de bretele metalice.

Sistemul metalic folosit este compus din trei părți realizate din oțel inoxidabil. Două dintre acestea se prind de marginile unghiei și practic vor determina unghia să crească așa cum este normal și sănătos. A treia componentă este așezată în mijlocul unghiei și are rolul de a trage de celelalte două, orientând astfel direcția de creștere.

Montajul este simplu, fără dureri și se realizează în câteva minute. Aspectul final nu este unul deloc dizgrațios, ci mai degrabă este asemănător unei bijuterii. Nu este împiedicată purtarea pantofilor și se recomandă a fi montat o perioadă de câteva luni. La intervale regulate trebuie reglată tensiunea creată de montură care, insistăm, este complet nedureroasă și se potrivește la orice tip de unghie.

Reglarea este necesară deoarece odată cu creșterea unghiei se realizează și deplasarea sârmulițelor. Iar cât de des se va reface sistemul este direct proporțional cu ritmul de creștere al unghiei. La unii crește mai repede, la alții mai încet…

Complementaritate cu tratamentul pentru micoze

Mai mult, metoda de corecție a unghiilor încarnate 3TO Spange este complementară cu tratamentul micozelor. Unghia fiind ridicată sub ea intră mai ușor unguenții și tratamentul specific.

Așadar, o combinație ce mai demult era extrem de detestată, micoza și unghia încarnată, acum se rezolvă mult mai ușor și fără intervenție chirurgicală.

unghii incarnate

Precauții în timpul și după tratamentul 3TO Spange

Tratamentul nu are contraindicații, mai mult, el este foarte bine suportat de persoanele diabetice. În timpul purtării ansamblului metalic la unghie nu trebuie să ne abținem de la nimic. Poate doar când jucăm fotbal ar trebui să o facem cu prudență.

Durabilitatea efectelor acestui mod de a trata o unghie incarnată este foarte mare. Practic el este ireversibil cu o singură condiție, respectiv aceea de a nu se reveni la obiceiurile de dinainte și care au provocat afecțiunea:

  • să nu purtăm încălțăminte strâmtă;
  • să ne ferim degetele de presiune permanentă și de lovituri;
  • igiena unghiilor să fie corectă;
  • ciorapii purtați să fie de preferat textili și să nu provoace o transpirație abundentă.

Pentru informații suplimentare și programări sunteți invitați să folosiți datele din pagina noastră de contact.