Terapia Dracula și frumusețea veșnică

dermatologie timisoara

Cabinetul de dermatologie al dr. Gabriela Ciobanu din Timișoara vă pune la dispoziție terapia Dracula, un pas intermediar spre visul fiecăruia dintre noi de a ne menține tinerețea și frumusețea. Desigur, să fim frumoase pentru totdeauna sau tinerețea nemuritoare sunt mituri despre care știm foarte bine adevărul.

Însă să-ți păstrezi chipul tânăr o perioadă cât mai lungă de timp, da, acesta este deja un obiectiv pe care medicina modernă deja l-a atins. Dermatologia estetică a făcut deja pași ireverisbili în acest sens. Așadar, să vedem ce este și cum acționează acest tratament.

Acțiune terapeutică:

 • Refacerea elasticității tenului
 • Eliminarea liniilor fine și reîntinerirea pielii uscate
 • Îndepărtarea cicatricilor post-acnee
 • Efecte vizibile la tratamentul cicatricilor de proveniență traumatică
 • Favorizează creșterea părului, atât în cazurile de alopecie (căere păr difuză) cât și la cele de tip pelada (căderea părului circumscrisă)

Zone de aplicare:

 • Zona din jurul ochilor, dintre sprâncene, între buze și nas, în jurul gurii, la maxilar și în jurul scalpului;
 • Zona gâtului și decolteul;
 • Brațe, mâini

Ce este Terapia Dracula, denumită Vampir, S3 sau PRP

Pe scurt, este un procedeu folosit în tratamentele dermatologice cu rezultate estetice. Urmărește crearea de țesuturi și vase sanguine noi. Folosește potențailul de vindecare al fiecărui pacient, după cum se va vedea în continuare.

Acest tratament de înfrumusețare sau menținere, cum doriți să-i spuneți, constă în prima fază din recoltarea unei cantități din sângele dvs., de unde și denumirea de Dracula sau Vampir. Sângele recoltat este în cantitate mică, absolut comparabilă cu o analiză de sânge obișnuită.

dermatologie timisoara

Apoi, prin centrifugare se obțin celulele roșii, plasma și trombocitele. Separarea componentelor sanguine este o etapă intermediară. O colecție de aditivi, aminoacizi și substanțe de creștere este adăugată și rezultă un compus bogat în elemente nutritive și propriile dvs celule STEM.

Se mai numește tratament S3 de la „Stimulated Self Serum”. O altă denumire din lumea medicală este PRP și provine de la termenul „Platelet Rich Plasma”, explicația denumirilor alternative ale acestei proceduri scutindu-ne de orice comentariu.  

Descriere terapie

Durata unei ședințe de tratament este de aproximativ 30 de minute și este minim invazivă.  

Efectul obținut este vizibil după un timp relativ scurt de la prima ședință, în general după una-două săptămâni. Nu este nevoie de perioadă de refacere, singurul semn că ați urmat p procedură medicală este o ușoară roșeață care dispare după maxim două zile.

Nu se obțin efecte adverse deoarece vă este injectată propria plasmă.

Efectele sunt vizibile pentru o perioadă medie de la un 12 la 18 luni.

Sugestia generală este să de facă 2-3 ședințe la un interval de 3-4 săptămâni, după care o pauză de șase luni.

Recomandări

 • Tratament anti-aging
 • Eliminare riduri
 • Țesuturi distruse în urma accidentelor
 • Stimulent pentru creșterea părului.

Originea tratamentului

Terapia Dracula a fost pusă la punct de medicul dermatolog Daniel Sister, un dermatolog de cel mai mare succes stabilit la Londra. A absolvit cursurile univeristare la Paris, în urma cărora a decis să practice dermatologia estetică stabilindu-se în Regatul Unit.

Daniel Sister a scris nenumărate articole în care-și dezvolta teoria de anti-aging cu ajutorul plachetelor. Ultima carte de mare succes pe acest subiect este PRP: Platelet Rich Plasma în care dermatologul explică principiile acestei secțiuni din medicina regenerativă.