Tratamente faciale cu masca LED: întinerire, acnee…

dermatologie masca LED
Tratamente dermatologie estetica pe baza de fototerapie. Masca cu LED la Dermestetics Timisoara
tratamente cu masca cu LED
Tratamente cu masca cu LED

Un nou tip de tratamente faciale cu efect de întinerire a pielii, de regenerare și vindecare sunt oferite la cabinetul de dermatologie dr. Ciobanu Gabriela din Timișoara. Noutatea se referă la tratamentele cu mască facială cu lumină colorată produsă de LED-uri, una din inovațiile pusă în slujba celor care luptă cu fenomenele de îmbătrânire și vindecarea bolilor de piele. Sau, altfel spus, tratamente cu fototerapie.

Tratamentele cu lumina colorată, cu masca LED, respectiv tratamente faciale cu fototerapie, intră în sfera tratamentelor de întinerire (anti-aging), de înfrumusețare și revitalizare. Cu masca facială cu lumină colorată produsă de LED-uri de joasă putere, precum și tratamentele cu curent galvanic se urmăresc rezultatele cele mai solicitate în dermatologie.

  • Întinerire a pielii, imprimarea unui aspect radiant și sănătos;
  • Contribuție importantă la diminuarea ridurilor și a liniilor fine, la reducerea în general a aspectului de îmbătrânire;
  • Regenerează și revitalizează pielea afectată de soare;
  • Ajută mult la scăderea sau eliminarea acneei;
  • Are un rol important în tratarea acelor inflamații care produc psoriazisul și eczemele;
  • Activează propriul sistem al pielii de regenerare și protecție a pielii.
  • Accelerează întinerirea și refacerea pielii în urma tratamentelor medicamentoase.
tratamente intinerire fototerapie
Tratamente pentru dermatologia estetica

Fototerapia, principii și recomandări

Fototerapia este de fapt cunoscută încă din antichitate. Totuși, avansul cercetărilor științifice moderne și evoluția medicinii au făcut ca fototerapia să se specializeze și să fie mai eficient folosită. Astfel, în funcție de natura afecțiunii, se folosește o anumită lumină, o anumită culoare. Spunem că lumina are o lungime de undă controlată.

Concretizarea cercetărilor medicale a dus la crearea unor aparate care emit lumină controlată. În cazul nostru este vorba de masca cu LED-uri, cu lumină controlată. Principiile fototerapiei, a terpaiei cu LED-uri pot fi citite în „What is LED Phototherapy”. De asemenea, despre utilitatea acestui procedeu în tratarea psoriazisului, a eczemelor și vitiligo, de exemplu, puteți citi un articol despre fototerapie în site-ul medical CSID.

În cele ce urmează vă expunem câteva dintre cele mai importante afecțiuni tratate la Dermestecis Timișoara.

Întinerirea tenului

Se folosește masca de lumină roșie (630 nm). Efectul este acela de creștere a producției de colagen a pielii. În același timp se îmbunătățește fluxul sanguin și se reduce producția de radicali liberi.

Tenuri predispuse la acnee

Masca de lumină albastră (415 nm) este cea care distruge bacteria P.Acnes, cea responsabilă pentru tenul acneic. Efectul acestei lumini este acela că scade producția de sebum și calmează tenul.

Recuperarea după tratamentele medicamentoase

Se folosește o iradiere combinată între lumina roșie și cea albastră. Se obține o creștere a fluxului sanguin, de asemenea calmarea tenului se bservă de la primele ședințe. Radicalii liberi sunt și ei în scădere.

Indicații, precauții clinice…

De la început trebuie spus că tratamentele cu mască cu lumina colorată nu au contraindicații, ele pot fi urmate de orice persoană și în orice anotimp. Pot fi accesate practic de orice pacient și se remarcă prin completa lipsa de durere. Sunt tratamente neinvazive. De fapt, senzația este aceea de expunere la lumina solară.

Durata unei ședințe de tratament este în general de ordinul a 20-30 de minute, dar pot fi sensibil mai scurte sau mai lungi. De asemenea, nu există un număr fix de ședințe, acestea fiind diferite de la pacient la pacient.

Pentru informații suplimentare și programări sunteți invitați să luați legătura cu cabinetul medical Dermestetics.