Injecții cu botox la Dermestetics Timișoara

injectii cu botox

injectii cu botoxÎntotdeauna vine o dimineață când vă uitați în oglindă și rămâneți îngroziți de ridurile dvs. E valabil deopotrivă pentru femei și bărbați. Este acea dimineață când vă spuneți că trebuie să faceți o schimbare, când ajuneți la concluzia că e nevoie de ceva, un tratament magic care să schimbe totul.

Tratamentul cu injecții botox este calea cea mai rapidă și mai sigură de a scăpa de riduri. Dar, ceva ce trebuie să știți este că nu veți scăpa definitiv, că va trebui să reluați din când în când tratamentul. Că înaintarea în vârstă nu o veți putea evita niciodată. Niciun botox din lume nu va reuși să vă reducă vârsta, dar vă va face să arătați ca și când ați avea altă vârstă.

Un mit care trebuie înlăturat: injecțiile cu botox nu mai sunt demult ceva costisitor și destinat exclusiv femeilor, exclusiv vedetelor, într-un cuvânt doar oamenilor cu bani. Serviciile de înfrumusețare au ajuns deja un accesoriu. E ca și când v-ați duce la sală, la coafor…

Principiu si efecte, toxina botulinica

injectii botox la Dermestetics TimisoaraDespre toxina botulinică se poate spune că este un copil răsfățat al medicinei, toxina fiind de fapt o proteină produsă de o bacterie, respectiv de „Clostridium botulinum”. Medicina o folosește de ceva vreme la tratamentul strabismului, al spasmului facial. De vreo 20 de ani însă, cele mai cunoscute aplicații sunt cele din tratamentele de înfrumusețare.

Dacă inițial se spunea „injecții cu Botox” numai în SUA și se folosea termenul „Dysport” pentru Europa, acum denumirea americană domină totul. Comercial, medical, totul se numește Botox.

În dermatologia estetică, botox-ul (toxina botulinică de tip A) se folosește la atenuarea ridurilor, cu precădere cele de expresie, din partea superioară a feței. Tratamentele de înfrumusețare cu botox se referă la:

  • ridurile transverse ale fruntii, respectiv acelea care au ca principal actor mușchiul frontal;
  • ridurile cunoscute sub denumirea de laba gâștii, cele de la colțul ochilor și care sunt generate de mușchiul orbicular;
  • ridurile verticale și ridurile orizontale situate între sprancene, cele de la rădăcina nasului.

Principiul de lucru al toxinei este relativ simplu. Astfel, trebuie să știți că ridurile se formează datorită contracției mușchilor faciali respectivi, concomitent cu o oarecare pierdere a elasticității pielii care-i acoperă. Se injectează toxina în mușchiul respectiv și astfel se produce blocarea impulsurilor electrice către acesta.

Efectul este acela că nemaiexistând contracție mușchiul rămâne relaxat, datorită botox-ului, piele rămâne întinsă și netedă. Mai mult, pielea capătă un aspect mai viu datorită vasodilatației locale și a oxigenării superioare a tegumentului.

Tratament, indicații și contraindicații

injectii botox TimisoaraMedicina estetică este un vast teritoriu, plin cu recomandări medicale, precauții și contraindicații. Din fericire, injecțiile cu botox fac parte dintre acele „servicii de înfrumusețare” care sunt destinate tuturor iar aria de contraindicații este redusă.

Durata unui tratament este de maxim 30 de minute. În funcție de zona asupra căreia se acționează cu botox, pot fi necesare 5-10 injecții. Procedura de injectare efectivă este nedureroasă, efectul traumatic este practic insesizabil. Imediat după tratament vă puteți relua activitatea.

Efecte secundare pot apărea totuși, sub o manifestare ușoară și absolut efemeră sub forma durerilor de cap, greață, înroșire a zonei în cauză.

Principala contraindicație este adresată persoanelor alergice la albumină, respectiv la componentele din substanța injectată.

Botox-ul începe să lucreze după 24 de ore. Totuși, primele efecte asupra fizionomiei vor purea fi văzute după 10-15 zile de la injectare, în funcție și de constituția persoanei.

Efectul unui tratament de înfrumusețare cu botox poate dura între 4-7 luni, chiar mai mult, în funcție de diluția toxinei și de caracteristicile fiziologice. Se fac, de regulă, 3-4 tratamente pe an. Vestea bună este că dacă injectările cu botox sunt oarecum o obișnuință pentru organism, efectul lor va fi mai puternic, mai persistent.

Citeste si:
>>> Botox, de la efect general la medicina estetica…
>
>> Injectii cu botox pe intelesul tuturor
>>> Nu-ti mai bate capul, ia un botox!