Bolile de piele si canicula

canicula boli de piele
Plajele sunt locurile pline de invitatii la cabinetul de dermatologie!

Canicula din aceste zile face ca serviciile medicale de dermatologie sa intre in alerta, aceasta deoarece expunerea indelungata la soare, in actualele conditii de caldura excesiva, sporeste riscul aparitiei de afectiuni mai mult sau mai putin grave la nivelul pielii. Orice medic dermatolog va va recomanda sa evitati expunerea la soarele puternic si mai ales in miezul zilei. La modul general vorbind, pielea si sensibilitatea acesteia este ca un barometru al sanatatii organismului nostru, iar pentru dermatologie in special.

Fotodermatoza este o afectiune cauzata de expunerile brutale la soare, iar modificarile de forma, aspect si culoare ne induc deja un prim semnal de alarma. Apoi, apar si manifestari de prurit, adica o mancarime intensa la nivelul pielii iar aceasta inseamna ca trebuie sa va prezentati de urgenta la un cabinet de dermatologie.

Dermatita de contact este cauzata, asa cum si spune numele bolii, de atingeri ale pielii dvs, repetate si cu ceva cu valente toxice. Din punct de vedere dermatologic, neplacerile se manifesta prin inrosiri, umflare, mancarime, usturime. Nu este o afectiune transmisibila intre persoane, boala apare din cauza contactului cu o bijuterie de proasta calitate, un material textil sau poate chiar un spray deodorant. Mergeti la un cabinet de dermatologie, dar pentru a vindeca afectiunea este important in primul rand identificarea sursei. Vara, in conditii de caldura si transpiratie excesiva, serviciile medicale dermatologice sunt destul de solicitate in acest sens.

Dermatofitia-tinea este o boala de piele contagioasa si manifestarea ei este sub forma de pata rosie colorata mai intens spre margini. Este vorba despre o infectie fungica. Apare cojirea pielii si mancarimea. Daca acestea sunt localizate la nivelul scalpului este posibil sa apara si caderea parului. Cauza ei este o ciuperca, iar raspandirea se face in inele concentrice si mai trebuie spus ca boala poate fi transmisa si de caini. Mergeti la cabinetul dvs de dermatologie preferat si veti primi un tratament antifungic sub forma de pudra, crema, sampon sau lotiune.

Ciuperca piciorului este o boala pentru care nu trebuie neaparat sa mergeti la un cabinet de dermatologie, insa va trebui sa aplicati unul din tratamentele necesare in acest caz. Boala se ia in principal din locurile publice, respectiv dusuri, strand… Este foarte greu de ignorat deoarece se manifesta destul de puternic prin mancarime, usturime si uneori chiar se desprinde pielea. Pana se vindeca este foarte indicat sa evitati locurile publice.

Orice cabinet de dermatologie va va recomanda ca in perioada de canicula sa evitati expunerea agresiva la soare caci, asa cum am spus mai sus, riscurile de aparitie a bolilor de piele sunt mult mai mari in aceste conditii de caldura excesiva. Tratamentele, chiar daca unele le puteti efectua si dvs acasa e important sa le aplicati, spre binele tuturor si evitarea raspandirii afectiunilor de piele.