Diferenta dintre dermatologie si salon de frumusete

01-dermatologie-beauty-salon
un cabinet de dermatologie nu va putea fi confundat niciodata cu unul de hair style, asta este foarte clar…

Cine face o scurta calatorie in lumea virtuala a dermatologiei estetice, pe forumurile despre dermatologie si servicii de infrumusetare, si nu neaparat impins de la spate de remarca unui medic dermatolog in genul „de cand schimbarea de look face parte din dermatologie?“ va observa ca, la modul general, dermatologia este privita aproape ca un salon de infrumusetare… Ideea este evident paguboasa, dar nu pentru medicul in sine, ci pentru pacient sau amatoarea de frumusete livrata la pachet, caci in general femeile tinere cad prada acestui gen de abordare.

Un cabinet de dermatologie va fi intotdeauna un cabinet medical, unde se vor lua intotdeauna masuri medicale, corecte pentru sanatatea dvs si avand un fundament recunoscut de normele medicale. Ca la un cabinet de dermatologie mai puteti obtine si altceva, de exemplu tratament de injectare cu botox pentru eliminarea ridudrilor, eliminarea cearcanelor si tratamente pentru acnee, de exemplu, ca sa nu mai vorbim despre depistarea timpurie a cancerului de piele este deja cu totul altceva.

Sa observam si faptul ca mezoterapia sau microdermabraziunea au cu totul alte valente daca sunt practicate de un medic dermatolog decat de o fetita cu fuste scurte…

Respectivele proceduri amintite mai sus sunt, in mod evident, servicii auxiliare tratamentului medical in sine, un apendice daca vreti al activitatii unui medic dermatolog.

In schimb, la un salon de infrumusetare veti primi pachete de „frumusete la pachet“, asa cum bine le denumea un anume medic pe forum, vizibil iritat de includerea dermatologiei in lumea comerciala a „saloanelor de beauty“. Dificil de spus daca se constientizeaza ideea ca intr-un salon de infrumusetare nu se va primi decat ceva pentru ce ai platit, deci este exclusa orice referire la un act medical.

Aceasta este si diferenta dintre un cabinet de dermatologie si un salon de infrumusetare: primul poate include serviciile oferite de al doilea, ceea ce nu este insa valabil si pentru un salon care presteaza doar servicii de infrumusetare, acesta nu va putea oferi niciodata servicii medicale. Si, atunci, de ce confuzia!?

Observatia ca o reclama la serviciile de schimbare de look nu are ce cauta pe un site care promoveaza tratemente medicale din dermatologie pare deci lipsita de valabilitate. Este o lume libera, sau macar ne dorim sa fie asa, unde reclama e sufletul comnertului. Iar daca un site vinde servicii de schimbare a infatisarii unei femei, prin mijloace de hair styling, pe un portal de dermatologie, aceasta este deja o chestiune comerciala si nicidecum medicala.

Diferenta dintre un cabinet de dermatologie si un salon de infrumusetare tocmai a fost explicata mai sus. Adica primul va putea face servicii de infrumusetare, insa cel de-al doilea niciodata nu va putea presta servicii medicale. Punct.