Nu-ti mai bate capul, ia un botox!

meg ryan si botox-ulChestia asta cu „don’t worry get botox” desi pare mai degraba comica, are, totusi, la baza niste studii medicale. Eric Finzi, un dermatolog celebru, cineva care pentru dermatologia estetica are marimea similara cu a lui Niki Lauda pentru cursele de formula unu,  ma rog, intelegeti dvs comparatia, a dat drumul in urma cu cateva luni la un studiu conform caruia botoxul este in stare sa alunge depresia.

Remarcabil cum injectiile cu botox, ceva ce ar trebui sa fie doar apanajul vedetelor sau al oamenilor de bani gata, desi trebuie sa recunoastem ca nu mai este ca pe vremuri si botox-ul a ajuns ceva aproape la fel de comun precum concediul in Grecia, a ajus sa vindece depresia, ma rog, sa contribuie semnificativ la vindecarea de asa ceva…

Eric Finzi, care a avut un lot de pacienti suferinzi de depresie le-a administrat unora botox si celorlalti o solutie salina de tip placebo. Ei bine, conform datelor durnizate de studiul acesta, dr. Enzi a concluzionat ca 53 % dintre ei au inregistrat progrese remarcabile in vindecarea de depresie, fata de numai 15 procente dintre cei carora li se adminstrase placebo. (Desi, la prima vedere, daca un pacient stie ca ia medicament adevarat sau doar placebo ar putea sa influenteze evolutia tretamentului, se pare ca nu e chiar asa, cel putin in experimentul cu botox si placebo se pare ca nu a avut influenta, asa ca nu vom insista nici noi…)

Ideile despre stima de sine, despre felul in care te simti cand te privesti in oglinda, in cazul de fata vindecarea de depresie cu botox, privindu-te in oglinda cat de bine arati, au renascut si se pare ca au o consistenta medicala deja. Concluzia: pastrati-va tineri si frumosi cat mai mult timp, caci se va prinde mult mai greu depresia de voi, eventual cum am zis mai sus, don’t worry, take a botox!

Totusi, nu abuzati, ma gandesc eu, altfel s-ar putea sa cadeti in partea cealalta… Caci botox-ul se ia asa, frumos si elegant. Nu ca si Fredric Brandt, un alt celebru dermatolog, supranumit baronul botox si suferind de depresie, la el nu a mai avut niciun efect si s-a sinucis…

Se pare ca nici prea mult botox nu e ok!