Despre botox si acid hialuronic, cauza si efect…

botox-acid-hialuronic-la-timisoara
nu doar pentru femei s-a inventat acest botox!

Confuzia dintre cele doua componente a luat nastere datorita utilizarii lor in acelasi domeniu al dermatologiei si respectiv a medicinii estetice.

Ele nu se inlocuiesc unul pe altul, sunt doua chestiuni diferite, doar ca botoxul trateaza muschiul, iar acidul hialuronic ridul priopriu-zis. Deci cauza si efectul, injectiile cu cele doua substante fiind tratamente complementare.

De retinut, cele doua tratamente sunt amandoua necesare la atenuarea ridurilor, acelasi subiect poate recepta atat injectii cu botox cat si cu acid hialuronic, dar unele nu se pot substitui celorlalte, complementaritatea lor fiind bine determinata.

Injectiile cu botox

Acestea dureaza cateva minute si nu pot fi aplicate decat de un medic dermatolog foarte fin cunoscator al anatomiei fetei. In prima ora de la injectiile cu botox trebuie evitata masarea zonei respective, nu este deloc recomandata sprijinirea capului in palme sau pe brat.

Efectul injectiilor cu botox se instaleaza inca de la primele ore, dar trebuie asteptat sa treaca doua-patru sapatamani pentru un efect complet. In medie, acestea isi mentin rezultatele cam sase luni, iar uneori un botox „te tine” si un an. De remarcat ca, in timp, muschii care provoaca ridurile se destind iar pacientul incepe sa-si piarda obisnuinta de a face mimica respectiva. Acest lucru duce la posibilitatea maririi intervalului de timp dintre doua sedinte de injectii cu botox.

Rsicurile unei injectii cu botox exista, si sunt absolut pasagere, dispar dupa foarte putin timp, dar daca tratamentul se face intr-un cabinet de dermatologie ca al nostru, respectiv Dermstetics, acestea sunt cele obisnuite in practica obisnuita medicala. Retineti ca injectiile cu botox nu se pot face decat intr-un cabinet de dermatologie autorizat de Ministerul sanatatii.

Atenuarea de riduri cu acid hialuronic

Acidul hialuronic lucreaza altfel decat botox-ul, acesta din urma intervenind asupra contractiilor muschilor producatori de riduri. Practic, se umplu ridurile, adanciturile, santurile care ne creeaza atatea probleme.

Acidul hialuronic farmaceutic se poate utiliza in orice loc al fetei in care se doreste obtinerea de volum, respectiv in santuri, riduri, pliuri… Medicina estetica a evoluat foarte mult in ultimii douazeci de ani, astfel ca acum nu mai este o problema marirea de volum la buze, atenuarea de cearcane, pometi a obrazului…

Folosim acidul hialuronic la dosul mainilor si in orice zona pe care o dorim mult mai bine hidratata, respectiv la  buze, gat sau decolteu. Prin tehnica acestor injectari se poate corecta practic orice zona, de la cearcane prea adanci pana la obrajii scobiti si fruntea incretita.

Despre precautii in injectiile cu acid hialuronic? In general nu sunt mai periculoase decat tratamentele cu botox, au aceleasi masuri de siguranta si reprezinta un anti-aging perfect.