Mezoterapia cu Dermapen

mezoterapia Timisoara
Mezoterapia cu Dermapen – Dermestetics Timisoara

Dermapen este un procedeu de mezoterapie folosit si la cabinetul nostru de dermatologie prin care, cu ajutorul unui dispozitiv cu 11 microace, se procedeaza la introducerea in straturile pielii a acidului hialuronic. Aceasta se realizeaza la adancimi variabile, respectiv 0.5-2.5mm.

Adancimea variaza functie de zona tratata.

Mezoterapia prin Dermapen este untratament folosit in dermatologie menit sa combata imbatranirea pielii, o asa zisa metoda anti-aging. Mecanismul de actiune consta de fapt in microtraumatisme repetate pe zona tratata. Microacele determina o buna hranire a celulelor pielii prin vasodilatatia lucala si totodata stimularea fibrelor de colagen.

Cu 10 zile inaintea procedurii e nevoie de o pregatire a zonei tratate. Dr. Gabriela Ciobanu va va furniza toate informatiile necesare precum si ce trebuie sa faceti pentru a va pregati de prima interventie.

Nr sedinte necesar 4-6 sedinte la interval de o luna

Metoda este usor invaziva, usor dureroasa, iar ca urmare este necesara o anestezie locala cu crema anestezica aplicata ocluziv.

In timpul procedurii se produce o sangerare a suprafetei tratate, ca urmare acidul hialuronic va fi introdus in piele la adancimi variabile.

Recomandari dermatologice

Mezoterapia prin Dermapen este de fapt un tratament de infrumusetare. Aplicatia se preteaza foarte bine la acoperirea sau estomparea semnificativa a ridurilor fine ale fetei, in zona decolteului unde pielea isi modifica textura datorita expunerii la factorii de mediu si imbatranirii. Intinerirea pielii este semnificativa si la fata dorsala a mainilor, in cazul unei cicatrice post interventii chirurgicale sau post arsura.

Mezoterapia cu Dermapen are efecte vizibile si in cazul tratamentului de vergeturi, adica a acelor leziuni ce apar ca urmare a modificarii texturii fibrelor elastice ale pielii, respectiv dupa o slabire / ingrasare brusca. Dermapen actioneaza asupra pielii „lasate” de pe abdomen dupa pierderea brusca in greutate a unui nr mare de kg, precum si la cicatrici ale pielii postvaricela.

Pocedeul de mezoterapie cu Dermapen

Dermestetics Dermatologie Timisoara va descrie sumar pasii concreti de aplicare a acestui tratament de infrumusetare. Mai mult, puteti vedea si o demonstratie practica intr-un material video apartinand producatorului britanic de aparatura Dermapen.

Se curata suprafata de tratat, se aplica timp de 20 de minute crema anestezica ocluziv, se aplica acidul hialuronic si se introduce cu ajutorul dermapenului in straturile profunde ale pielii.

Zona va ramane edematiata, iritata dupa procedura dar in urmatoarele 2 zile pielea isi revine avand un aspect nou imbunatatit; pot persista doar mici cruste ca urmare a actiunii microacelor dar si acestea dispar in urmatoarele 3-4 zile.

Recomandari posterapie:

  • hidratare locala intensa cu produse dematocosmetice adecvate ;
  • aplicarea de creme fotoprotectoare cu SPF 50+ ;
  • evitarea expunerii la soare;
  • interzicerea frecventarii saloanelor de bronzare timp de 2 luni.

In concluzie acele pot aduce uneori bucurie rezolvand probleme dermatocosmetice nedorite