Un peeling chimic sterge urme de acnee si elimina riduri

Peeling chimic – definitie pe intelesul tuturor

peeling chimic la Timisoara
peeling chimic

Peeling chimic inseamna de fapt o exfoliere controlata a stratului superior al epidermei. Ce inseamna asta? Dermatologia moderna a ajuns la concluzia ca pentru a lupta eficient impotriva urmelor sau prezentei unei suferinte de acnee, de exemplu, este indicat sa se elimine stratul superior al pielii, tocmai pentru a da posbilitatea aparitiei unor noi tesuturi, tinere si sanatoase.

Peeling-ul este chimic, asa cum spune si numele, ceea ce inseamna ca se folosteste o substanta chimica. Evident ca, din moment ce actiunea este una oarecum externa mecanismului intern fiziologic uman, ea poate fi si controlata.

In functie de tipul de leziune pe care dorim s-o eliminam, medicul dermatolog alege si tipul de agent chimic, putandu-se astfel tine controla chiar si efectul ce se va obtine, agentul chimic patrunzand mai mult sau mai in interior, actiunea lui fiind deci mai intensa sau mai lejera.

A fost explicat asadar si mecanismul de aciune in profunzimea pilelii.

Daca ne referim la peeling chimic ca un factor de stergere / eliminare de riduri, trebuie stiut ca prin actiunea de exfoliere controlata a pielii, realizandu-se astfel eliminarea celulelor moarte si intinerirea epidermei, cel mai bine se preteaza ridurile fine de expresie de sub ochi dar si de la colturile gurii. Sunt indicate deci si tenurile atinse de cicatrici si semne de imbatranire.

Indicatii si recomandari de peeling

Fiind vorba de o disrtrugere controlata a pielii, unul din primele efecte este o hipersensibilizare a acesteia. Rezulta deci un prim aspect: perioada de aplicare a unui peeling chimic nu este propice in tot timpul anului, fiind de evitat vara cand actiunea soarelui este puternica, dar si iarna cand pielea este „bombardata” de raze ultraviolete.

Daca ne referim la varsta de la care se poate aplica un peeling chimic este limpede ca in cazul unei suferinte de acnee se poate incepe de la 17 ani. Iar daca scopul este o stergere / eliminare / atenuare de riduri, tratamentul indicat este a fi aplicat dupa 30 de ani.

Prin peeling se mai pot elimina pete maronii, se atenueaza o larga varietate de pistrui, precum si semne ereditare.